Introduction

Tervetuloa!

Päädyinpä sitten vihdoinkin aloittamaan blogin. Tätä ei ehkä moni tiedä, mutta blogin kirjoittaminen on pitkään ollut sellainen asia, jota oon halunnut tehdä ja tässä tarjoutui luonteva syy vihdoin ryhtyä toimeen!

Oon Tuuli, syntynyt vuonna 2001 eli täytän pian 17 vuotta. Asun Tampereen seudulla ja lukion ensimmäinen vuosi alkaa olla takana päin. Ensi lukuvuoden tulen viettämään vähän kauempana, nimittäin Australiassa, New South Walesin osavaltiossa (Uusi Etelä-Wales näin suomalaisittain). Tulen asumaan pienehkössä kaupungissa nimeltä Orange, joka sijaitsee noin neljän tunnin ajomatkan päässä Sydneystä. Orange toimi inspiraationa blogin nimeä miettiessä. Orange nimenä saa niin hyvälle mielelle, voiko edes olla suloisempaa nimeä kaupungilla? Kuvassa vielä Orange kartalla, ihan maailma toiselle laidalle oon siis suuntaamassa.



Lähden vaihtoon Rotaryn kautta. Rotary on kansainvälinen aatteellinen järjestö, jonka tunnus on "Service Above Self - Palvelu itsekkyyden edelle". Sen pyrkimyksiin kuuluu kansojen välisen yhteisymmärryksen, hyvän tahdon ja rauhan edistäminen. Nuorisovaihto on yksi Rotaryn näkyvimmistä ohjelmista. (tämä kaikki ja enemmän löytyy Rotaryn nuorisovaihdon nettisivuilta; rye.fi )

Suomessa kuulun rotarypiiriin 1390 ja Australiassa isäntäklubini tulee olemaan The Rotary Club of Orange piiristä 9700. Hostperheistä odottelen vielä tietoja, mutta tiedän varmaksi, että tulen vaihtamaan hostperhettä n. 3 kertaa vuoden aikana. Tämä on ymmärtääkseni vain rotaryn juttu, muilla järjestöillä taidetaan pysyä pääasiassa yhdessä hostperheessä läpi vuoden.

Suunnitelmanani on pitää tätä blogia tavallaan julkisena päiväkirjana, josta perhe, ystävät ja sukulaiset voivat seurata kuulumisiani sitten kun matkaan maailman toiselle puolelle. Toivottavasti blogini löytävät myös muut, jotka ovat kiinnostuneita vaihtarin elämästä, harkitsevat itse vaihtoon lähtemistä tai kaipaavat vastauksia kysymyksiinsä. Minulle on itselleni ollut paljon apua ja hyötyä muiden vaihtariblogeista ja toivon olevani samanlaiseksi avuksi muille.

Tyyli, jolla haluan kirjoittaa, on vielä vähän hakusessa (kirjakieli, puhekieli, suomeksi, englanniksi..?), mutta eiköhän tämä tästä lähde muovautumaan itselleni sopivimmaksi ajan kanssa.

Tänään päiviä jäljellä lähtöpäivään on enää 78!! Sitä odotellessa...


Kommentit