Vaihtareiden viikonloppu

Viime viikonlopun vietin pikkukaupungissa nimeltä Young. Youngia kutsutaan Australian "kirsikkapääkaupungiksi"(cherry capital), sillä siellä on paljon kirsikkapuita ja viljelmiä.

Syy, jonka takia matkattiin Youngiin hostisän kanssa, oli vaihtareiden orientaatioviikonloppu. Hostisäni kuuluu rotarypiiri 9700 (johon minäkin täällä kuulun) nuorisovaihtokomiteaan ja hän hoitaa myös Australiasta Suomeen tulevien vaihtareiden asioita.
Lähdettiin lauantaiaamuna ajamaan Orangesta Youngiin. Ajomatka kesti tällä kertaa vain vajaan kaksi tuntia ja se kului hyvin keväisiä maisemia katsellessa. Täällä on alkanut puut kukkia ja alkaa muutenkin pikkuhiljaa vihertää ja sää lämmetä. Perjantaina saatiin tosin sadetta (hyvä juttu kuivuuden kannalta!) ja ukkosmyrsky. Tuli ihan syksyinen olo keskellä kevättä.



Tapasin siis ensimmäistä kertaa piirin muut inbound (eli jostain muualta Australiaan tulleet) vaihtarit, samoin kuin outbound (eli Australiasta tammikuussa vaihtoon lähtevät) vaihtarit. Olin odottanut muiden tapaamista tosi pitkään, joten olin tietenkin tosi innoissani!
Meitä on kuusi inbound vaihtaria tällä piirillä. Meitä on neljä tyttöä; yksi Belgiasta, yksi Saksasta, yksi Taiwanista (minä Suomesta) sekä kaksi poikaa Tanskasta. Lisäksi meidän seurana olivat kolme australialaista outbound tyttöä, jotka ovat lähdössä Belgiaan, Tanskaan tai Saksaan.

Viikonlopun ohjelmaan kuului koulutuksia, joista suurin osa oli aikalailla kertausta meille inboundeille, mutta tietenkin hyödyllistä ja tarpeellista tuleville vaihtareille. Sai sieltä itsekin poimittua jotakin uutta ja hyödyllistä informaatiota, eli ei siellä turhaan istuttu kuuntelemassa luentoja. Luennoitsijat olivat kaikki tietenkin rotareita ja he ottivat meitä nuoria tosi hyvin mukaan. He kyselivät kysymyksiä ja pyysivät meitä kertoilemaan kokemuksistamme. Ei siis oikeastaan tuntunut luennoilta, vaan enemmänkin hauskalta jutustelulta rotareiden ja vaihtareiden kanssa. Saatiin myös hyvää ruokaa pitkin koulutuspäivää, joten kaikki oli oikein hyvin!

Lauantaina opetushetket loppuivat neljän aikoihin, ja suunnattiin yhden ihanan vieraanvaraisen rotarinaisen maatilalle, jossa vietettiin yö. Nukuttiin kotoisassa pienessä rakennuksessa, joka oli vähän erillään niin sanotusta 'päärakennuksesta'. Maatila oli upealla paikalla ja maisemat joka suuntaan olivat niiiiin kauniit.
Illan aikana ehdittiin vaikka mitä: otettiin ryhmäkuvia lippujen kanssa (vaikka Belgian ja Tanskan lippuja ette kuvista löydäkään, pääsi kuulemma unohtumaan. Ensi kerralla sitten kaikki maat edustettuina lippujen kera!), leikitettiin kahta koiraa ja kissaa, vaihdeltiin pinssejä ja käyntikortteja, jaettiin kokemuksia ja tehtiin suunnitelmia tulevalle vuodelle. Autettiin myös ruoanlaitossa grillaamalla makkaroita ja kanaa ja syötiin paljon!

meidän vaihtariporukka

Crystal, joka vietti paljon aikaa meidän huoneessa. Taisi nauttia huomiosta!


Vaihtarit töihin! Meitä oli 9, joten kaikki ei päässyt itse ruokaa laittamaan mutta hyvällä tiimityöllä pideltiin kaikki yhdessä lautasta!



Kuvat ei tee oikeutta tuon paikan kauneudelle, oli nimittäin ihan upea!




Illalla katseltiin elokuvia takkatulen ääressä. (Takkatuli sai jossakin kohtaa iltaa/yötä palovaroittimen menemään päälle, minä olin tällöin jo onnellisena nukkumassa joten jäi se sitten huomaamatta, mutta aamulla saatiin kuulla tarinoita tapahtuneesta. Hups.)

Sunnuntaina meillä oli taas aamu ja aamupäivä luentoja. Näiden jälkeen orientaatioviikonloppu oli periaatteessa päättynyt, mutta minä ja kolme muuta vaihtaria jäätiin vielä hetkeksi keskenämme odottelemaan nuorisovaihtokomitean kokouksen loppumista (meidän hostperheiden jäseniä tai muuten vain kuskeja kuuluu siis tuohon komiteaan joten heitä odotimme). Saatiin siis kierrellä pikkuista Youngia vapaasti jonkin aikaa. Toinen tanskalaisista käy koulua Youngissa, joten hän toimi matkaoppaanamme.

Ennen kotimatkalle lähtöä ajettiin toinen tanskalaisista kotiin, sillä hän asuu ihan Youngin vieressä. Sitten ajeltiin kotiin pari kertaa matkalla pysähdellen, joko kuvia ottamaan tai evästauolle.

Pysähdyttiin kotimatkalla pikaisesti pikkukaupungissa nimeltä Wombat, tässä heidän vompattipatsaansa.

Tällainenkin bongattiin matkalta, fair dinkum on australialaista slangia (fair dinkum = fair or true)




Viikonloppu oli just niin kiva kuin odotinkin ja ehkä vielä vähän enemmänkin! Meillä oli tosi hauskaa ja oon vieläkin tosi hyvällä tuulella huippu viikonlopun jäljiltä! Sain jälleen uusia ystäviä ja meistä ehti jo lyhyen viikonlopun aikana muodostua aika tiivis porukka. En malta odottaa tulevia vaihtariviikonloppuja!

Kommentit