80's, leijonia ja konferenssi

Muutama viikko sitten vietettiin mun toisen host isän 50-vuotis juhlia. Juhlat kesti käytännössä koko viikonlopun, eli oli pitkä viikonloppu, mutta todellakin hauska sellainen! Muun muassa syötiin hyvin ja lauletiin karaokea.

Minä sekä Ella, tässä taidettiin yrittää laulaa Queenia, vähän nauratti. Ei olla ihan Freddien tasolla tässä laulamisessa...



Toissa viikonloppuna otettiin sitten vähän rauhallisemmin. Lauantaina oli ihanaa, kun oli vaihteeksi ihan täysin kotipäivä ilman mitään kummoisempia suunnitelmia. Sunnuntai oli myös tosi rento, mutta käytiin kuitenkin Mount Canobolas vuorella tekemässä pieni vaellus/kävelylenkki. Saatiin kävellä pienessä tihkusateessa, joka oli kivaa vaihtelua pitkän pikkuhiljaa taakse jäävän kuumuuden jälkeen. Käveltiin sellaiselle vesiputoukselle, josta ei kuitenkaan tippunut kuin ihan muutamia pisaroita vettä. Ei pieni tihkusade riittänyt vielä kuivuuden jäljiltä herättämään putousta.


Toinen host isäni Dave taustalla

Toisen hostperheen kanssa tuolloin ihan olemattoman vesiputouksen edessä



Koulussa meillä oli viime perjantaina athletics carnival, eli tämmöinen oman koulun yleisurheilupäivä. Meidän vuosiluokan pukeutumisteemana oli niinkin luova kuin "anything to do with sport", eli mitä tahansa urheiluun liittyvää. Ilmestyttiin lopulta kavereiden kanssa paikalle 80-luvun aerobic teemalla ja oltiin kyllä aikamoinen näky. 
Päivä oli tosi hauska. Urheilulajeista osallistuin korkeushyppyyn, pituushyppyyn, 100m juoksuun sekä 400m juoksuun. Mitään ei otettu kovin vakavasti, tärkeintä oli pitää hauskaa ja kerätä omalle "tuvalle" pisteitä! Meidät kaikki oppilaat on siis jaettu "tupiin", ja osallistumalla erilaisiin aktiviteetteihin saa kerättyä pisteitä.

Mun 80s look









Minä ja ystäväni Kate juoksemassa 400m

Pituutta



Samana perjantaina lähdettiin host perheen kanssa ajamaan taas kohti pääkaupunki Canberraa! Vietettiin siis siellä viikonloppu pari viikkoa sitten. Perjantaina vain majoituttiin hotellille ja käytiin syömässä ihan taivaallisen hyvää ruokaa italialaisessa ravintolassa. Siellä syödessä nähtiin ihan läheltä opossumi, joka kantoi poikasta selässään! Se oli aika suloinen näky.

Calumin kanssa odoteltiin Canberraan lähtöä


Lauantaina oli ns. pääpäivä meidän pienellä Canberra reissulla. Aamupäivällä käytiin keskustassa pyörimässä ja ihmettelemässä hetki, ennen kuin otettiin suunnaksi Australian national zoo, eli eläintarhapäivä oli tiedossa! Saatiin (minä sekä host sisarukseni) joululahjaksi tämmöinen 'white lion encounter', eli päästiin tekemään tuttavuutta leijonan kanssa! Ennen tätä kierrettiin muut eläintarhan eläimet läpi, mun suosikkeja oli ehdottomasti pienenpienet apinat sekä mangustit!
Sattumalta törmäsin myös yhteen toiseen vaihtariin, taiwanilaiseen Nemoon! Oli niin hauska nähdä. Nemo on vähän kuin meidän kaikkien vaihtareiden pikkuveli! Hän oli vasta 14, kun lähti vaihtoon ja täytti täällä 15, hän on siis todellakin nuorin kaikista tapaamistani vaihtareista.

wallaby


emuja



hyeena

Kendra ja minä

Nemo!!

Kirahvi, Calum sekä minä



Lopulta oli aika kohdata itse leijonat, ja vaikka ajattelin, että ei se jännittäisi, niin kyllä siinä vähän hermostutti kun välissä oli vain verkkoaita (vaikkakin tukeva ja turvallinen sellainen)! Jälleen kyllä aivan ainutlaatuinen kokemus.

Odotettiin tässä leijonan tapaamista


Tämän nimi oli Jake

päästiin rapsuttamaan!




Sunnuntaina käytiin aamulla Suomen suurlähetystöllä pyörähtämässä. Rakennuksen sisälle ei päässyt, kun se ei ole viikonloppuisin auki, mutta päästiin pihalle kuitenkin ja ihasteltiin ulkoapäin. Toisin kuin muiden suurlähetystöjen ympärillä Canberrassa, Suomi on ainoa, jonka ympärillä ei ole aitoja, muureja tai muita sen kaltaisia turvatoimia. Tämä kuvastaa sitä, että Suomi on avoin ja vieraanvarainen maa. Tämän saimme kuulla Suomen Australian suurlähettilään vaimolta, joka tuli kesken puutarhatöitään meitä tervehtimään ja jututtamaan! Hän oli aivan ihana rouva, jolta kuultiin paljon mielenkiintoista juttua. Tämän hyvänmielen kohtaamisen jälkeen ajettiin alueen muiden suurlähetystöjen ohi (niitä oli paljon, osa oli tosi vaikuttavan näköisiä!), jonka jälkeen ajettiin Questacon nimiseen tiedekeskukseen. Questacon on vähän kuin Heureka Suomessa Vantaalla. Ei kuitenkaan päädytty lopulta ostamaan lippuja, kun meillä oli rajallisesti aikaa käytettävissä, ennen kuin piti lähteä kotimatkalle. Tyydyttiin siis aulassa olevien juttujen ihmettelyyn. 
Ennen kotimatkalle lähtöä käytiin Australian national museumin kahvilassa kahvilla ja lounaalla, ja kierrettiin pikaiseesti jokin näyttely läpi.



Yritettiin pysyä robotin liikkeissä mukana


suurlähetystöllä





Canberra viikonloppua seuraavaa viikkoa mulla tahditti aika hyvin tavaroiden pakkaaminen seuraavaa ja viimeistä muuttoa varten. Kaikki piti olla torstaihin mennessä pakattuna, sillä perjantaiaamuna oli lähtö Griffith nimiseen kaupunkiin, jossa odotti viikonlopun yli kestävä Rotaryn piirikonferenssi.

Meillä vaihtareilla oli konferenssissa oma pieni "mainospöytä", jota pidettiin koko viikonlopun ajan. Saatiin kuunnella monia mielenkiintoisia ja inspiroivia puhujia, tavata paljon ihmisiä, sekä tietenkin pitää hauskaa. Päädyttiin me pari kertaa lavallekin, ensimmäisen kerran lippuseremonian aikana (kannettiin oman kansallisuuden lippu lavalle), sitten pidettiin pieni esitelmä ja viimeisenä päivänä päädyttiin lavalle heilumaan loppulaulun ajaksi.
Koko viikonlopun ajan pääsin puhumaan monelle uudelle ja mielenkiintoiselle ihmiselle. Moni tuli juttelemaan vaihdosta, tai kertomaan yhteyksistään Suomeen. Onnistuin myös saamaan yhden puhumiskeikan vielä kesäkuulle. Jotenkin päädyin myös puhumaan paikallisradioon vaihdosta! Paljon hienoa ja uutta ehti siis tapahtua.


ennen lippuseremoniaa


lippuseremonian jälkeen


minä, alea sekä irene meidän piirin vaihtovastaavan kanssa. Judith <3




Tracie tuossa vasemmalla oli yksi mun suosikkipuhujista. Hän on vasta 20-vuotias, mutta on nyt jo saanut niin paljon hienoa aikaiseksi! Hän tekee upeaa työtä kotimaassaan Keniassa ja ympäri maailmaa.









Lauantai-iltana meillä oli konferenssi-illallinen. Teemana oli 20-luku, mutta meillä vaihtareilla ei oikein ollut aikaa panostaa pukeutumiseen teeman mukaan lyhyen varoitusajan takia. Tätä yritettiin korvata sitten tanssimalla rotareiden seassa, Charlestonia ja mitä kaikkea muuta..! Oli siis tosi hauska ilta.






Sunnuntaina konferenssin jälkeen oli aika väsynyt olo. Oli pitkä viikonloppu, mutta en kyllä vaihtaisi sitä muuhun. Palattuamme Orangeen en enää mennytkään takaisin tuttuun hostperheeseen, vaan muutin tosiaan seuraavaan kotiin! Tämänkin perheen olin jo tavannut muutaman kerran etukäteen, joten ihan tuntemattomien kanssa ei tarvinnut muuttaa asumaan. Mulla on nyt kolme pikkusisarusta, jotka ovat 5-, 8- sekä 11-vuotiaita. Etenkin tämä nuorin 5-v on niiiiin energinen, että vähän hirvittää mutta kovin suloisia ja ihania nämä kaikki. <3 Meillä on myös Nemo niminen kissa ja akvaario. Host vanhemmat ovat myös aivan mahtavia tässäkin perheessä. Host äiti on indonesialainen ja isä ihan aussi! Tykkään uudesta huoneestani tosi paljon myös, tilava ja valoisa. Tämä talo on ehdottomasti uusin ja modernein näistä kaikista kolmesta, jossa olen saanut asua. Oon siis aika hyvin jo asettautunut tännekin, vaikka oonkin asunut täällä vasta viikon.
Oon ollut ihan älyttömän onnekas mun host perheiden kanssa. Kaikki on olleet aivan upeita ja oon siitä niiiiin kiitollinen.

Tässä kuluneen viikon aikana ehti tapahtua vaikka mitä myös, mutta niistä sitten seuraavaan postaukseen!

Kommentit